wrzesień-październik | 5 (5) 2016

Nie lubimy sztuczności w jedzeniu

Niemal dwie trzecie (64 proc.) konsumentów na świecie w trosce o swoje zdrowie stosuje dietę, która ogranicza lub w ogóle nie uwzględnia konsumpcji wybranych produktów lub składników - wynika z badania Nielsen Global Health and Ingredient--Sentiment Survey.

Sztuczne składniki żywności, których konsumenci najczęściej starają się unikać, to:

  • sztuczne aromaty (62 proc.),
  • środki konserwujące (62 proc.),
  • barwniki (61 proc.).

Ponadto ponad połowa badanych rezygnuje z:

  • antybiotyków i hormonów (59 proc.),
  • GMO (54 proc.),
  • sztucznych substancji słodzących (53 proc.).

PRZEJDŹ DO PEŁNEJ WERSJI ARTYKUŁU

 Strona 5

ZOBACZ ARTYKUŁY O TEJ SAMEJ TEMATYCE

Paweł Szewczyk
wrzesień-październik | 5 (5) 2016

Nadszedł czas na budowę masy

Proces rozbudowy masy mięśniowej jest długotrwały, mozolny i bardzo pracochłonny, wymaga rzetelnego treningu, skrupulatnie dobranej diety i przemyślanej suplementacji, magiczne receptury czy plany nie istnieją, a obserwacja, reagowanie na bieżąco i zdroworozsądkowe podejście (szczególnie w przypadku amatora!) są i będą najlepszymi doradcami.

wrzesień-październik | 5 (5) 2016

Melon i gruszki – odżywczy koktajl

Zobacz więcej artykułów z działu "Czy wiesz, że...".