wrzesień-październik | 5 (5) 2016

Chocoloco – prosty klasyk

Mocno czekoladowa kasza manna na gęsto umieszczona pomiędzy herbatnikami i polana roztopioną czekoladą.

Składniki:

  • mleko roślinne – 1 litr
  • kasza manna – 1 szklanka
  • gorzka czekolada – 2 tabliczki (po 100 g)
  • kakao – 7 łyżek
  • cukier/melasa/słód – 1/3 – 1/2 szklanki
  • herbatniki do wyłożenia formy i przykrycia

Wykonanie:

  1. Wykładamy formę herbatnikami.
  2. Gotujemy mleko.
  3. Słodzimy i dodajemy pokruszoną na kostk jedną tabliczkę czekolady i kakao.
  4. Wsypujemy mannę, mieszamy i gotujemy.
  5. Masę wylewamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.
  6. Drugą tabliczkę czekolady łamiemy na kostki i umieszczamy w małym garnku.
  7. Dodajemy kilka łyżek wody lub mleka roślinnego i podgrzewamy, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
  8. Czekoladą polewamy ciasto.
  9. Na koniec po przestygnięciu schładzamy w lodówce.

PRZEJDŹ DO PEŁNEJ WERSJI ARTYKUŁU

 Strona 5

ZOBACZ ARTYKUŁY O TEJ SAMEJ TEMATYCE

Paweł Szewczyk
wrzesień-październik | 5 (5) 2016

Nadszedł czas na budowę masy

Proces rozbudowy masy mięśniowej jest długotrwały, mozolny i bardzo pracochłonny, wymaga rzetelnego treningu, skrupulatnie dobranej diety i przemyślanej suplementacji, magiczne receptury czy plany nie istnieją, a obserwacja, reagowanie na bieżąco i zdroworozsądkowe podejście (szczególnie w przypadku amatora!) są i będą najlepszymi doradcami.

wrzesień-październik | 5 (5) 2016

Melon i gruszki – odżywczy koktajl

Zobacz więcej artykułów z działu "Czy wiesz, że...".