Paweł Szewczyk
marzec-kwiecień | 2 (2) 2016

Congressus Dietetica niebezpieczeństwa związane z suplementacją

W kwietniu 2016 w Łodzi odbyła się VI Ogólnopolska Konferencja Dietetyczna Congressus Dietetica. Tematami przewodnimi były choroby autoimmunizacyjne (często zwane autoimmunologicznymi) jako wyzwanie dla współczesnej dietetyki oraz zastosowanie suplementów diety w dietetyce medycznej.

Najciekawsze, moim zdaniem, były tematy traktujące o niebezpieczeństwach związanych z suplementacją, suplementacji magnezem, żelazem oraz suplementacji w okresie kontuzji i rekonwalescencji.

  • „Bezpieczeństwo stosowania suplementów diety na odchudzanie”

Aby przeczytać artykuł w wersji elektronicznej, musisz posiadać opłaconą prenumeratę w wersji PREMIUM lub PREMIUM+.

PRZEJDŹ DO PEŁNEJ WERSJI ARTYKUŁU

 Strona 48

ZOBACZ ARTYKUŁY O TEJ SAMEJ TEMATYCE

Ewa Brzozowska
marzec-kwiecień | 2 (2) 2016

Specyfikacja żywienia w okresie treningów i zawodów

Uzyskanie najlepszych wyników w czasie zawodów wymaga, oprócz wielu innych zabiegów, właściwego żywienia przed, w czasie trwania i po zawodach. Właściwe rozplanowanie posiłków pozwala utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi, zwiększać efektywność w trakcie wysiłku, a także skraca czas potrzebny na regenerację po cięższych sesjach treningowych czy startach w zawodach.

Marcin Rogala
marzec-kwiecień | 2 (2) 2016

10 zasad zdrowego śniadania

„Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – to chińskie przysłowie zna niemal każdy. Jest w nim dużo prawdy i na jego podstawie od razu nasuwa się kilka cech, jakimi powinno się charakteryzować śniadanie idealne

Zobacz więcej artykułów z działu "Felieton".