maj-czerwiec | 3 (8) 2017

Zupy na ciepłe dni czyli 3 pomysły na chłodnik

CHŁODNIK Z POMIDORÓW I PAPRYKI

  • 0,6 kg pomidorów (ok. 10 sztuk)
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 ogórek zielony
  • 1 papryka czerwona
  • 600 ml maślanki
  • 100 ml śmietany 12%
  • 1 ząbek czosnku
  • garść liści bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Ogórka i paprykę pokroić. Wszystkie składniki zmiksować, doprawić solą i pieprzem oraz wymie- szać z maślanką i śmietaną. Podać z posiekaną bazylią oraz kawałkami selera naciowego.

Aby przeczytać artykuł w wersji elektronicznej, musisz posiadać opłaconą prenumeratę w wersji PREMIUM lub PREMIUM+.

PRZEJDŹ DO PEŁNEJ WERSJI ARTYKUŁU

 Strona 48

ZOBACZ ARTYKUŁY O TEJ SAMEJ TEMATYCE

Małgorzata Zdrojewska-Pujanek
maj-czerwiec | 3 (8) 2017

Truskawki, borówki, maliny, czyli smaki wczesnego lata w sezonowej diecie 1500 kcal

Ilona Drzewiecka
maj-czerwiec | 3 (8) 2017

Dobra Dieta dla mamy karmiącej, która chce zrzucić ciążowe kilogramy

Po okresie połogu zostaje kilka nadprogramowych kilogramów, pełniących rolę rezerwy, którą organizm zmagazynował na czas karmienia piersią. Karmienie zwiększa zapotrzebowanie energetyczne młodej matki nawet o 500 kcal dziennie. 

Zobacz więcej artykułów z działu "Dieta".